Chokladpannacotta med pistagenötter

Chokladpannacotta med pistagenötter
Foto: Ewa K Andinsson
Från Efter tio

En underbart len pannacotta med choklad som smälter i munnen - servera med apelsinsalsa och pistagenötter. Det kan knappast bli bättre.

30 december 2010
Visa mer
6

Du behöver

Pannacotta

  • 1 st gelatinblad
  • 200 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
  • 3 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • salsa
  • 3 st apelsiner
  • 2 st limefrukter
  • 100 g pistagenötter
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 10 minuter.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör om. Krama ur gelatinet och tillsätt det tillsammans med socker och vaniljsocker i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.
  3. Häll upp pannacottan i portionsformar och ställ i kylen i cirka 3 timmar före servering. Servera med salsan.
  4. Filéa apelsinerna och limen. Det gör du enklast genom att först skära bort skalet med en vass kniv, därefter skära ut filéer mellan hinnorna.
  5. Hacka pistagenötterna och blanda med honungen.
  6. Blanda citrusfiléer med nöthacket.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept