Moussaka med röd pesto och fetaost

Moussaka med röd pesto och fetaost
Foto: Pelle Bergström

Vardagen är inte alltid kompatibel med moussaka i sin traditionella tappning. Låt mig därför presentera en annan sorts moussaka; snabbare, enklare och riktigt god./Lotta Lundgren. Receptet kommer från Om jag var din hemmafru.

Vardagen är inte alltid kompatibel med moussaka i sin traditionella tappning, speciellt inte de kvällar man har en hungrig unge på armen, en annan kring benen och klockan slagit halvsju innan man hunnit skiva upp den förbaskade auberginen. Visst kan man fokusera på Målet och totalvägra alla avvikelser från den ursprungliga Idén tillika den stora Planen för dess genomförande. Så brukar alltid Donald Trump göra, skit samma om någon gråter och slår honom med en Bamsetidning medan han vispar ostsås, blåser håret eller projekterar köpcentrum.  Men nu är ju en överväldigande majoritet av oss inte Donald Trump. Låt mig därför presentera en annan sorts moussaka; snabbare, enklare och riktigt god./ Lotta Lundgren

Fler recept från

Om jag var din hemmafru


29 mars 2011
Visa mer

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g lammfärs
  • 1 burk röd pesto (à 400g)
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 2 aubergine, små
  • 4 potatisar
  • 0,5 citron
  • 500 g körsbärstomater, på kvist
  • 250 g fetaost, äkta grekisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv löken grovt, vitlöken fint och blanda med lammfärs, pesto, kanel samt urkramade och mosade kronhjärtan.
  3. Salta, peppra och blanda väl (enklast är att använda händerna).
  4. Riv aubergine och skalad potatis grovt, salta och pressa över citronen.
  5. Varva färs och grönsaksriv i ugnssäker form, toppa med körsbärstomater och tärnad fetaost.
  6. Grädda ca 40 minuter och servera med grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept