No bake cheesecake

10 - 12 bitar
no bake cheesecake
Foto: Linda Lomelino

Fryst cheesecake med chokladkakor (Oreo's) i botten. En supergod efterrätt som är lätt att förbereda! Använd andra färska bär än jordgubbar om du vill. Recept från boken Lomelinos tårtor.

Läs mer om boken

Lomelinos tårtor


26 april 2012
Visa mer
10 - 12 bitar

Du behöver

Oreobotten

  • 150 g Oreo´s chokladkakor
  • 75 g smält smör

Cheesecakefyllning

  • 300 g Philadelphiaost
  • 250 g ricotta
  • 1,75 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • 50 g mörk choklad
  • jordgubbar eller andra färska bär
  • florsocker att pudra med

Gör så här

  1. Oreobotten
    Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18–24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 minuter.
  3. Cheesecakefyllning
    Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla.
  4. Häll smeten över oreobottnen.
  5. Dekoration
    Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något.
  6. Ringla chokladen över cheesecaken.
  7. Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan.
  8. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6–8 timmar.
  9. Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept