Fryst mangocheesecake med ricotta och passionsfrukt

45 min + 6 h i frys
10 - 12 bitar
Fryst mangocheesecake med ricotta och passionsfrukt
Foto: Linda Lomelino
45 min + 6 h i frys
10 - 12 bitar

Du behöver

Digestivebotten

  • 150 g digestivekex
  • 60 g smält smör

Cheesecakefyllning

  • 300 g philadelphiaost
  • 250 g ricotta
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 250 g mango

Dekoration

  • 3 st passionsfrukter

Gör så här

  1. Digestivebotten
    Mixa kexen till fina smulor.
  2. Blanda smulorna med smält smör och tryck ut degen i botten på en springform, 18–24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 20 minuter.
  3. Cheesecakefyllning
    Vispa ihop philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal.
  4. Smeten ska börja tjockna men ändå vara så pass lös att den går att hälla.
  5. Häll smeten över bottnen.
  6. Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar.
  7. Mixa det till en puré.
  8. Ringla mangopurén över cheesecakesmeten och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen.
  9. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.
  10. Dekoration
    Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering.
  11. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över tårtan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept