I samarbete med Abba

Ljuvlig fisk & blomkålsgratäng

Abba fisk och blomkålsgratäng
Foto: Angelica Söderberg

Du behöver

  • 4 koljafiléer, eller annan vit fisk, tinad och delade i kuber
  • 1 påse Abba Middagsklart Vitvinssås 250 g (ytterligare 1 påse för krämigare gratäng)
  • 0,5 blomkålshuvud, delat i små, små buketter
  • 4-6 potatisar, medelstora
  • persilja & vitlökskrydda
  • salt & vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg i fiskbitarna i gratängformen och tillaga i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader. Ta ut och häll av fiskspadet.
  2. Strö ut de små blomkålsbuketterna runt om fisken, salta och peppra lätt och häll över gratängsåsen Middagsklart från Abba.
  3. Skiva potatisen tunt med mandolin och lägg potatisskivorna omlott, utifrån in mot mitten, som en blomma.
  4. Ringla över lite olivolja och krydda toppen med vitlök och persilja. Grädda ytterligare 15-20 minuter tills fisken är klar och toppen fått fin färg
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba