Lisas kaka

Lisas kaka
Foto: TV4

En succékaka som passar både som dessert och till kaffet. En klick grädde, gärna blandad med lite vaniljyoghurt, passar bra till. Har du citronmeliss hemma, dekorera med några fina blad.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 150 g smör, mjukt
  • 3,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 6 äpplen, grovrivna

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Nyp ihop en smuldeg av smör, mjöl och salt. Arbeta in vattnet till en slät deg, täck med plast och lägg degen i kylen 1 timme.
  2. Kavla ut degen och klä en låg form med den.
  3. Rör smör och socker till fyllningen. Tillsätt äggen ett i sänder, därefter äpplena. Slå i fyllningen i formen och grädda ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept