Pinnar, snurror & palmiers i smördeg

Pinnar, snurror & palmiers i smördeg
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Pinnar, snurror & palmiers i smördeg

12 ingredienser

30 min

Små frasiga snittar på färdig smördeg som kan serveras både varma och kalla och varieras med olika goda fyllningar. Ger cirka 24-30 stycken.
Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

Förbered:
Färdiggräddade pinnar, snurror och palmiers kan förvaras i tättslutande burk i upp till 3 dagar.

Fler tips på fyllningar
• ca 3–4 tsk kummin, vallmofron, svarta och/
eller vita sesamfron
• ca 1 dl smulad fetaost, riven parmesan,
pecorino, vasterbottensost, manchego eller
cheddar
• ca 4 msk pesto
• ca 4 msk fikontapenade

Om du vill, använd filodeg istället som är lite krispigare.

Se fler recept från

Systrarna Eisenmans Mingelmat

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor, tinade [ca 170 g]
  • 1 ägg, lätt vispat

Sardell- och parmesanfyllning

  • 35 g sardeller, finhackade
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Ägg-, dill- och ansjovisfyllning

  • 1 ägg, hårdkokt och finhackat
  • 10 g ansjovis, finhackad
  • 1 msk dill, finhackad

Soltorkade tomater & pecorino

  • 6 soltorkade tomater, i olja, finhackade
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk färsk basilika, finhackad
  • 3 msk pecorinoost, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Kavla ut smördegsplattorna tunt.
  3. Mixa ingredienserna till valfri fyllning.
  4. Pensla smördegen med ägg och strö eller bred ut någon av fyllningarna.

Pinnar

  1. Skär smördegen i tunna remsor.
  2. Snurra dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Snurror

  1. Rulla ihop degen från långsidan till
  2. en rulle. Skär i skivor och lägg på en plåt med
  3. bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i
  4. cirka 12 minuter eller tills snurrorna är gyllenbruna.

Palmiers

  1. Rulla smördegen från båda långsidorna in mot mitten. Skär smördegen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.