Pinnar, snurror & palmiers i smördeg

30 min
Pinnar, snurror & palmiers i smördeg
Foto: Roland Persson

Små frasiga snittar på färdig smördeg som kan serveras både varma och kalla och varieras med olika goda fyllningar. Ger cirka 24-30 stycken.
Receptet är hämtat ur boken Systrarna Eisenmans mingelmat.

Förbered:
Färdiggräddade pinnar, snurror och palmiers kan förvaras i tättslutande burk i upp till 3 dagar.

Fler tips på fyllningar
• ca 3–4 tsk kummin, vallmofron, svarta och/
eller vita sesamfron
• ca 1 dl smulad fetaost, riven parmesan,
pecorino, vasterbottensost, manchego eller
cheddar
• ca 4 msk pesto
• ca 4 msk fikontapenade


Om du vill, använd filodeg istället som är lite krispigare.

Se fler recept från

Systrarna Eisenmans Mingelmat


16 december 2011
Visa mer
30 min

Du behöver

  • 2 st smördegsplattor (ca 170 g), tinade
  • 1 st ägg, lätt vispat

Sardell- och parmesanfyllning

  • 35 g sardeller, finhackade
  • 0,5 dl parmesan, riven

Ägg-, dill- och ansjovisfyllning

  • 1 st hårdkokt ägg, finhackat
  • 10 g ansjovis, finhackad
  • 1 msk dill, finhackad

Soltorkade tomater & pecorino

  • 6 st soltorkade tomater i olja, finhackade
  • 0,5 st vitlöksklyfta, pressad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk färsk basilika, finhackad
  • 3 msk pecorino, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Kavla ut smördegsplattorna tunt.
  3. Mixa ingredienserna till valfri fyllning.
  4. Pensla smördegen med ägg och strö eller bred ut någon av fyllningarna.
  5. Pinnar
    Skär smördegen i tunna remsor. Snurra dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  6. Snurror
    Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Skär i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills snurrorna är gyllenbruna.
  7. Palmiers
    Rulla smördegen från båda långsidorna in mot mitten. Skär smördegen i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept