Tant Märtas hemliga mandel- och nougatkaka

Du behöver

  • 4 ägg, delade
  • 400 g grovriven mandelmassa
  • 100 g smält smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g nougatmassa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform.
  2. Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smält smör och bakpulver.
  3. Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter. Lägg folie över kakan efter 25 minuter så att den inte blir för mörk. Låt svalna på ett galler.
  5. Smält nougatmassan i en skål över vattenbad och bred ut över hela kakan, även på sidorna. Dekorera med de rostade mandelspånen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept