Rostad paprikasoppa - laktosfri

40 min
4
Rostad paprikasoppa - laktosfri
Foto: Lisa Lemke

Passa på att göra denna soppa när paprikorna är i säsong och säljs billigt i grönsaksdiskarna. Om du vill kan du låta paprikorna svalna efter de rostats och sedan dra av skalet, så blir soppan lite slätare. Men det är inte nödvändigt.

4 september 2009
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 6 st röda paprikor, urkärnade och delade på mitten
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 3 dl grovhackad persilja (blad och stjälkar)
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • turkisk yoghurt (10 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg paprikorna med skinnsidan uppåt i en ugnssäker form. Lägg även dit lökar och vitlöksklyftor. Ringla olivolja över och rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna börjar få ordentligt med färg.
  2. Häll allt från ugnsformen i en stor kastrull. Häll på grönsaksbuljong och persilja låt koka i ca 10 minuter utan lock. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Servera med naturell yoghurt och eventuellt lite persilja på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept