Fänkålsinlagda körsbär

35 min
Fänkålsinlagda körsbär
Foto: Stefan Edetoft

Fänkålen ger en spännande lakritston till körsbären och passar fint till såväl vaniljglass som vaniljsockerkaka med lättvispad grädde. Räcker till 2 stora marmeladburkar.

15 juli 2009
Visa mer
35 min

Du behöver

  • 3 dl strösocker
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 4 dl vatten
  • 500 g körsbär, eventuellt urkärnade
  • 100 g fänkål, fint strimlad
  • lite natriumbensonat

Gör så här

  1. Lägg strösocker, muscovadosocker och vatten i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret löser sig. Tillsätt körsbär och fänkål och sjud under lock i ca 25 minuter. Rör eventuellt ut lite natriumbensonat i litet av blandningen och rör ner i resten av vätskan. Häll därefter alltsammans på väl rengjorda och varma burkar och förslut genast. Se till att körsbären täcks ordentligt av lagen. Förvara svalt och mörkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept