Fänkålssill med stjärnanis

10 min
4
Fänkålssill med stjärnanis
Foto: Lisa Lemke
10 min
4

Du behöver

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 3 st stjärnanis
  • 3 st lagerblad
  • 8 st svartpepparkorn
  • 4 st vitpepparkorn
  • 1 burk burk inläggningssill, 4 filéer
  • 0,5 st liten fänkål, strimlad
  • 1 st gul lök, strimlad
  • 1 st morot, skuren i tunna slantar

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn.
  2. Låt koka i 3 minuter och låt sedan lagen kallna.
  3. Skölj sillfiléerna noga och lägg dem i kallt vatten ett par minuter.
  4. Skär sillen i mindre bitar och varva med grönsakerna i en väl rengjord glasburk med lock.
  5. Häll på den kalla lagen och låt sedan sillen stå i kylskåp i ca 2-3 dagar innan du smakar av den.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept