Semitorkade körsbär

Semitorkade körsbär
Foto: Stefan Edetoft

Fantastiskt goda antingen till ostbrickan eller varför inte som här, doppade i antingen smält mjölkchoklad eller en god mörk choklad? Obs! Tillagninstiden är totalt 16 timmar.

Välj hur stor mängd körsbär du vill använda, de krymper relativt mycket

Det här sättet att tillaga körsbären eller bigarråerna på ger en otroligt intensifierad smak och är ett trevligt sätt att ta tillvara på stora mängder körsbär.

15 juli 2009
Visa mer

Du behöver

  • 500 g bigarråer eller körsbär med kärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75 grader. Lägg körsbären på ett ugnsgaller och ställ in i ugnen. Sätt in en ugnsplåt på falsen under gallret. Torka körsbären sakta, i ca 16 timmar eller tills de känns torra och lite sega när du provbiter i ett. Låt körsbären svalna och förvara i en lufttät burk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept