Afrodites havsdröm

Afrodites havsdröm
Foto: ULF HUETT

Lyxiga fiskpinnar med halloumi, chili och oregano, allt inlindat i lufttorkad skinka.

1 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g vit fisk (torsk, hoki eller sej)
  • 6 st skivor lufttorkad skinka
  • 40 g halloumiost
  • 0,5 st färsk chili
  • 20 st oreganoblad
  • 2 dl mjöl
  • 2-3 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 4 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skär fisken i fingertjocka bitar.
  2. Hacka chilin fint.
  3. Skär halloumin i fina skivor.
  4. Lägg mjölet, vispa äggen och blanda ströbrödet med sesamfrön i tre olika djupa tallrikar.
  5. Ta fiskbitar och lägg chili, halloumi och oreganoblad på fisken.
  6. Linda in fisken i skinkan.
  7. Salta och peppra efter smak (smaka av skinkan innan du använder salt, skinkan kan vara saltig).
  8. Panera sen med mjöl, ägg, och ströbrödblandningen.
  9. Häll oljan i en stekpanna och värm den på spisen.
  10. Stek sedan fiskpinnarna gyllenbruna.
  11. Servera direkt gärna med potatismos eller kokt potatis och tzatziki.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept