Tryffeldoftande köttbullar med pasta

25 min
4
Tryffeldoftande köttbullar med pasta
Foto: Lisa Lemke

Tryffeldoftande köttbullar med spenat- och parmesanpasta. Droppa gärna lite extra tryffelolja över pastan precis innan servering.

15 oktober 2010
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Köttbullar

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl mjölk eller grädde
  • 1 tsk tryffelolja, ca
  • 2 st vitlöksklyftor, stora, rivna
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • Smör och olja till stekning

Pasta

  • 400 g spagetti
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl fryst (och tinad) spenat
  • 2 dl parmesan, finriven

Gör så här

  1. Köttbullar
    Blanda ströbröd med mjölk eller grädde och låt stå i ca 5 minuter.
  2. Blanda samman med färs, tryffelolja samt riven vitlök.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Forma med våta händer smeten till små köttbullar.
  5. Stek dem i en het stekpanna med smör och olja tills de är genomlagade och fått fin färg.
  6. Pasta
    Hacka vitlöken till spenaten fint.
  7. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs vitlöken mjuk på svag värme.
  8. Tillsätt spenaten och låt fräsa i någon minut under omrörning.
  9. Smaka av med salt och svartpeppar. Koka spagettin i rikligt med saltat vatten tills pastan är al dente.
  10. Sväng runt den med spenaten och finriven parmesan.
  11. Servera genast tillsammans med köttbullarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept