Skånsk potatis med rökt fisk

30 min
4
Skånsk potatis med rökt fisk
Foto: Tv4
Från Mitt kök

Råstekt och gräddstuvad potatis med lök, servera till rökt fisk som en god och enkel sommarlunch eller middag.

23 juli 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 2 knipplökar
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl utspädd kalvfond
  • 1 msk skånsk senap
  • salt
  • peppar
  • smör till att steka
  • 600 g rökt fisk

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och tärna ner den i mindre bitar.
  2. Hacka löken.
  3. Fräs potatisen rå i smör, när den börjar mjukna, tillsätt löken först.
  4. Tillsätt mjölk, grädde, fond och senap samt smaka av med salt och peppar. Låt blandningen tjockna i stekpannan under omröring.
  5. Ta bort skinnet från fisken och bryt ner i mindre bitar. Servera potatisen tillsammans med fisken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept