Paj med mangold och fetaost

Paj med mangold och fetaost
Foto: TV4
Från Mitt kök

God vegetarisk paj med mangold, fetaost, pinjenötter, oliver och soltorkade tomater.

Se fler recept från

Mitt kök


10 oktober 2012
Visa mer

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 75 g smör

Fyllning

  • 75 g mangold
  • 75 g spenat
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl soltorkad tomat
  • 1 dl kalamataoliver
  • 3 dl gräddmjölk (1,5 dl av vardera mjölk och grädde)
  • 2 st bananschalottenlök
  • 3 st ägg
  • 100 g fetaost
  • 150 g riven ost

Gör så här

  1. Pajdeg
    Blanda ner mjölet med smör som du tärnat i bitar.
  2. Börja knåda och tillsätt vatten till en lättarbetatad deg. Den ska släppa från kanterna och inte smula, en elastisk deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, se till ett degen är tunn. Tryck till den extra längs kanterna så den
    håller fast.
  4. Ställ formen i frysen ca 10 minuter, sätt ugnen på 200 grader.
  5. Nagga pajen med en gaffel och grädda sedan pajskalet i ugnen i ca 10-12 minuter.
  6. Fyllning
    Fräs den finhackade löken tillsammans pinjenötter, mangold och spenat i smör.
  7. Hacka tomaterna och oliverna.
  8. Gör äggstanningen, vispa ägg tillsammans med gräddmjölk (hälften grädde och hälften mjölk). Salta och peppra äggstanningen.
  9. När pajskalet bakats, lägg mangold- och spenatblandningen i botten, strö över oliver samt
    tomater.
  10. Smula sedan över fetaost och strö den rivna osten över hela pajen och avsluta med äggstanningen. Låt inte äggstanningen rinna över pajkanten.
  11. Grädda och baka din paj i ugnen, ca 25-30 minuter, tills den har fått färg och äggstanningen har
    stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept