Chokladkola med lakrits

Chokladkola med lakrits
Foto: Lisa Lemke
30 min
50 st
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 25 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk honung
  • 2 msk ljus sirap
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 50 g Turkisk peppar, krossad

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, smör, salt, sirap och honung i en tjockbottnad kastrull och koka upp. Rör om då och då under tiden.
  2. Låt koka på svag värme tills smeten når en temperatur på 122 grader, rör om då och då under tiden. Använd dig av en digital kökstermometer. Har du inte någon termometer kan du även använda dig av kulprovet.
  3. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt hackad mörk choklad och rör tills den smält.
  4. Rör sedan ner krossad turkisk peppar.
  5. Häll kolan i en smord form.
  6. Låt svalna och skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept