Linscurry

Linscurry
Foto: TV4

Det här är en klassisk indisk linscurry. Receptet är något förenklat, för ofta är det omständligt att laga en curry i Indien. I originalreceptet ingår små gula linser, split peas. Hittar du inte dem kan du använda andra linser, till exempel gröna eller röda.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl gula linser
  • 7-8 dl vatten
  • 1 medelstor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk malen röd chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk matolja
  • 1 tsk garam masala
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skölj linserna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken och vitlöken. Skålla, skala och hacka tomaterna.
  2. Koka linserna på svag värme under lock tillsammans med lök, tomater, ingefära, kryddor och salt tills linserna är mjuka och vattnet kokat in.
  3. Värm oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlöken ett par minuter tills den är brun men inte bränd. Tillsätt linserna, rör om och låt allt fräsa i 5-6 minuter. Blanda i garam masala och strö över koriandern. Servera med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept