Linneas cakepops och muffins

POPULÄRT
Linneas cakepops och muffins
Foto: Pernilla Thealus/TV4
Linnea
Linnea

Linneas cakepops och muffins

Av: Linnea

Från: Hela Sverige bakar

31 ingredienser

2 h 20 m

Kalasfat med blåbärscupcakes, mumsiga äppelmunsbitar och delikata jordgubbscakepops doppad i rosa choklad.

Detta är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar junior.

Ingredienser

Muffins

  • 220 g smör, rumstempererat
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • Progel strawberryfärg
  • jordgubbsessens
  • 0,5 citron, skal, finrivet
  • ett rött äpple
  • strösocker
  • malen kanel

Frosting

  • 150 g osaltat smör, rumstempererat
  • 6 dl florsocker
  • 2,25 tsk vaniljsocker
  • 0,5 citron, finrivet skal + färskpressad citronsaft
  • 345 g färskost
  • 2 dl färska blåbär
  • 225 g frysta blåbär
  • jordgubbsessens
  • Progel strawberryfärg
  • 200 g Callebauntchoklad jordgubb
  • cakepops-klubbpinnar
  • strössel
  • frigolit, att sätta pinnarna i

Montering

  • 200 g vit bakchoklad
  • Progel strawberryfärg
  • cakepops-klubbpinnar
  • strössel
  • frigolit, att sätta pinnarna i

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Blanda alla torra ingredienser och sikta i mjölblandningen och tillsätt mjölken.
  4. Vispa på lägsta hastighet tills smeten går ihop. Tillsätt slutligen citronskalet och fortsätt att vispa på lägsta hastighet.
  5. Dela smeten i två delar i olika skålar. Den ena smeten ska vara dubbelt så stor som den andra. Färga den lilla smeten med progel strawberryfärg och smaksätt med jordgubbsessens.
  6. Fyll fyra muffinsformar med den rosa smeten. Muffinsformarna ligger i en muffinsplåt.
  7. Fyll 8 muffinsformar med den andra smeten. Dela äpplet i klyftor och krydda med kanel och socker och lägg i 4 av muffinsformarna.
  8. Låt de andra fyra vara som de är.
  9. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Frosting

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt citronskalet och saften och vispa ihop.
  2. Dela upp frostingen i tre skålar. 3 msk i var och en av 2 skålar och resten den tredje.
  3. Skål 1: Mosa blåbären i en sil över en skål.
  4. Ta 2 msk av saften och häll i den stora skålen med frosting, vispa ihop med elvisp.
  5. Fyll blåbärsfrostingen i en spritspåse och lägg in i kylen.
  6. Skål 2: Lägg i jordgubbsessens och progel strawberryfärg i en av skålarna med 3 msk i. Blanda ihop med en slickepott.
  7. Skål 3: Ta den sista skålen med frosting fyll i en spritspåse med en liten tyll och sedan in i kylen med den.

Montering

  1. Ta ut de rosa muffinsen ur muffinspappret och lägg ut dem på en plåt med höga kanter.
  2. Ta bort stekytan och låt dem svalna lite till.
  3. Ta äppelmuffinsen ur formarna och dela i fyrkanter.
  4. Smula sönder de rosa muffinsen och låt svalna lite till.
  5. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Färga den med progel strawberry färg.
  6. Ta ut den rosa frostingen ur kylen och lägg i de rosa muffinssmulorna och blanda ihop. Rulla små bollar av den.
  7. Ta cakepops-klubbpinnar och doppa i den rosa chokladen tryck in pinnarna i bollarna, men inte för långt.
  8. Doppa hela bollen i chokladen och sedan i strössel och sätt cakepopsen i en frigolitbit och sedan in i kylen.
  9. Spritsa på blåbärsfrostingen på de muffins som fortfarande är i sin form och dekorera med blåbär. Sätt in dem i kylen.
  10. Ta spritspåsen med den lilla tyllen i och tryck i äppelmuffinsen underifrån, spritsa i lite fyllning i äppelmuffinsen. Sätt in dem i kylen.