Lingonmacarons

ca 1 h 30 m
Lingonmacarons
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Macaronerna får tydlig skogssmak av lingonpulver och lingon.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

5 november 2015
Visa mer
ca 1 h 30 m

Du behöver

Macarons

  • 120 g äggvita
  • 150 g mandelmjöl
  • 150 g florsocker
  • 10 g lingonpulver
  • 30 g strösocker

Lingoncurd

  • 130 g lingon, mixade och silade
  • 1 blad gelatin
  • 130 g socker
  • 130 g ägg
  • 150 g osaltat smör

Gör så här

  1. Macaron
    Blanda 60 g äggvita med fint mandelmjöl, florsocker och lingonpulver.
  2. Sätt ugnen på 160 grader.
  3. Koka upp strösocker och vatten till 116 grader, vispa samtidigt 60 g äggvita till mjuka toppar, tillsätt därefter strösocker sakta och vispa till sist ned sockersirapen. Vispa tills smeten är rumstempererad, ca 10 minuter.
  4. Vänd därefter ned mandelblandningen i marängen tills du fått en jämn tjock smet. Här är det kritiskt att inte röra för mycket.
  5. Häll smeten i en spritspåse med en rund 0,5 cm tyll och spritsa ut rundlar ca 2 cm i diameter på en bakplåt.
  6. Strössla hälften av macaronerna med lite av lingonpulvret. Grädda i 8 minuter, macaronerna ska inte ta färg.
  7. Lingoncurd
    Sjud lingonen med gelatin.
  8. Vispa samtidigt ägg och socker. Sila och häll lingonen över äggen och sjud till 86 grader.
  9. Häll upp i en mixer och mixa sedan i smöret. Kyl curden minst en halvtimme.
  10. Fördela lingoncurden på undersidan av en macaron med lingonpulver och sätt sedan ihop den med ytterligare en macaron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept