Linsbiffar med kärlek till Medelhavet

Linsbiffar med kärlek till Medelhavet
Foto: TV4
4

Du behöver

Linsbiffar

  • 2 dl röda linser
  • 2 st morötter, skalade och rivna
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 dl solroskärnor, rostade
  • 2 dl boveteflingor
  • 4 st soltorkade tomater
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver

Råris ala Linda

  • 4 port råris
  • 1 st gul lök
  • russin
  • äpple
  • cashewnötter

Honungsdoftande yoghurtsås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Hemmagjord pesto

  • 2 påsar babyspenat
  • parmesanost
  • fin olivolja
  • 1 st vitlök, pressad

Gör så här

  1. Linsbiffar
    Koka linser i 1 tesked salt och 1 kryddmått chilipulver.
  2. Riv morötter och finhacka löken och bryn i olja.
  3. Krossa försiktigt solroskärnorna.
  4. Hacka de soltorkade tomaterna.
  5. Mosa fetaosten.
  6. Blanda ingredienserna med boveteflingorna till en mjuk smet som är lätt att forma till biffar.
  7. Stek dem ca 4 minuter på var sida.
  8. Råris ala Linda
    Koka råris enligt instruktionen på förpackningen.
  9. Stek en lök gyllenbrun.
  10. Blanda i russin, äpplen och cashewnötter och lök efter smak i det färdigkokta riset. Krydda efter smak.
  11. Honungsdoftande yoghurtsås
    Blanda alla ingredienser. Låt stå en stund.
  12. Hemmagjord pesto
    Mixa och blanda efter smak.
  13. Servera allt tillsammans med Lindas tre sallader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept