Skala ingefäran och skiva den fint. Lägg ner den i kokande vatten.
Tillsätt sockret och saften från en pressad citron.
Låt sjuda i 20 minuter.
Skala päronen, behåll kvisten.
Smaka av lagen. Den ska ha kraftig ingefärssmak.
Tillsätt päronen och låt dem sjuda sakta under lock i cirka 10 minuter.
Lägg upp i en väl rengjord burk och slå spadet över
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
Rör ner mascarponen.
Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
Frys smeten i 3-4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
Dryck Australiens motsvarighet på Sauternes i Bordeaux, Nugan Estate Botrytis Semillion 83140, (best.sort). Ett underbart vin med inslag av torkad aprikos, nektar och fikon som kommer balansera upp fetman i cheesecaken och lyfta fram ingefärspäronen!