Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölken, det smälta smöret och sist mjölet blandat med bakpulvret.
Smöra och bröa en långpanna som ska ha ca mått 25 x 35 cm.
Bred ut smeten i långpannan.
Maräng
Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner sockret.
Hacka nötterna. Bred marängen över kakan och strö över hackade nötter.
Grädda i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och dela den sedan på mitten.
Lemoncurd
Tvätta tre citroner noga och torka.
Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
Häll över din lemoncurd i en ren skål och låt svalna.
Montering
Lägg ihop bottnarna med lemoncurd emellan.
Vispa grädden.
Smält chokladen och forma till chokladtrianglar på ett bakplåtspapper. Ställ in i kylen så de stelnar.
Dekoration
Lägg en klick med vispad grädde i mitten av tårtan och fäst chokladtrianglarna i grädden.
Sätt gullvivor på tårtan. Smycka med syrener runt fatet. Vinbären placeras runt på tallriken. Hallonen lägger man ut på tårtan. Fäst blåbären runt grädden och runt chokladkronorna.