Tuff kyckling i lyxförpackning

45 min
4
Tuff kyckling i lyxförpackning
Foto: TV4

Smördegsinbakad kyckling med ört och färskostfyllning.

Vintips från Lina
Dolcetto ifrån D'Alba; Dolcetta d'Alba, 99 kr art nr 72150

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


26 oktober 2011
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • Smördeg på rulle, tinad
  • 4 st kyckling filéer
  • 1 st marinad för kyckling
  • 1 st gul lök
  • 2 dl crème fraiche
  • 400g Färskost Vitlök & Örter
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • salt
  • 10 st körsbärstomater

Sallad

  • 1 st kruksallad
  • ruccola
  • 1 st rödlök
  • 1 st gurka, skalad.
  • 1 st granatäpple

Sås

  • 4 dl crème fraiche
  • mangodressing
  • Timjan eller persilja, till garnering

Gör så här

  1. Marinera kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter.
  2. Skär upp och stek gul lök.
  3. Skär kycklingen i fina skivor blanda kycklingen med löken, låt svalna.
  4. Blanda färskosten med crème fraichen och krydda efter smak.
  5. Rulla ut smördegen och skär kvadratformade rutor, ganska stora.
  6. Lägg kyckling i botten, ostblandningen över och 1-2 delade körsbärstomater över.
  7. Förslut smördegspaketet genom att dra alla hörn mot mitten till ett fint paket.
  8. In i ugnen på 220 grader i cirka 15 minuter, vakta hela tiden & ta ut när paketen är gyllenbruna.
  9. Servera med Glad liten sallad & Himmelsk Kall sås med Mango.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept