Leverragu med risring

Leverragu med risring
Foto: TV4

Kycklinglever är både prisvärd och nyttig mat. Här kommer den sherrydoftande i en krans av kokt ris smaksatt med riven ost

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglever, fryst
  • 3 st gula lökar
  • smör
  • salt och peppar
  • lite mejram
  • 0,5 burk tomater, hela
  • 2 msk tomatpuré
  • ev 0,5 dl sherry
  • 7 dl vatten
  • 3 dl ris, långkornigt
  • 2 msk margarin
  • 1,5 dl ost, riven
  • persilja
  • ev. tomater, färska, till serveringen

Gör så här

  1. Tina levern till hälften och skär den sedan i strimlor eller bitar.
  2. Hacka löken smått och fräs den med matfett i en gryta till den mjuknar. Lägg då i levern och bryn även den. Krydda med salt, peppar och mejram.
  3. Grovhacka tomaterna och slå i dem samt lite av spadet. Rör ned tomatpurén och eventuellt en skvätt sherry. Koka sakta ca 10 min under omrörning.
  4. Koka riset på vanligt sätt. Rör ned margarin och riven ost när riset är torrt och packa det i en lättsmord kransform. Tryck till med en sked och vänd upp risringen på serveringsfat.
  5. Slå ragun i mitten och garnera med persilja och tomat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept