Lemon curd i samarbete med kanderade nötter och granatäpple

25 m
4
Lemon curd i samarbete med kanderade nötter och granatäpple
Foto: TV4

Kanderade nötter, fet yoghurt, sötsyrlig lemon curd och vackra granatäpplekärnor i en snygg dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 april 2015
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 2 dl blandade, naturella nötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk socker
  • 4 dl yoghurt (grekisk eller turkisk)
  • 3 msk lemon curd
  • 1 färskt granatäpple

Gör så här

  1. Hacka nötterna grovt. Värm upp smör och socker i en stekpanna och lägg i nötterna. Rör om tills sockret har lösts upp helt och täcker nötterna. Lägg upp nötkrispet på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  2. Blanda yoghurt och lemon curd och dela upp i fyra glas.
  3. Dela granatäpplet och plocka ut alla kärnor.
  4. Lätt nötkrispet på yoghurten i glaset och avsluta med ett lager granatäppelkärnor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept