Stekta oliver med harissa och citron

Stekta oliver med harissa och citron
Foto: TV4
Från Leilas mat

Kryddiga oliver med smak av harissa och citron. Perfekt drinktilltugg.

Tips!

Får man inte tag i Harissa så går det bra att använda färsk chili istället.

Olivburken sparar jag och sätter grissini i på bordet. Det gäller att få tag i oliver som inte är beska, det är aldrig gott. Att oliven är besk är ett tecken på att den inte är färsk, då tar den smak av kärnan.

16 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g oliver
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk harissa (alt. 0.5 finhackad mild röd chili)
  • skal av 1 citron

Gör så här

  1. Hetta upp en teflonstekpanna.
  2. Häll oljan i pannan och stek vitlök, harissa och oliver cirka 1 minut.
  3. Tvätta citronen och skala av det yttersta skalet med potatisskalare (den vita hinnan på citronen är besk).
  4. Lägg upp på fat och servera varma eller rumstempererade.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept