Jordgubbs- och rabarberkräm

Jordgubbs- och rabarberkräm
Foto: TV4
Från Leila bakar

Det är väldigt gott med kräm som mellanmål. Gör kräm på sommarens talanger, jordgubbar och rabarber.

11 december 2008
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 l rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 st citron, saft och skal
  • 0,5 dl fläderblomssaft (koncentrerad)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Redning:

  • 2 msk potatismjöl
  • 0,5 dl kallt vatten

Gör så här

  1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.
  5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept