Äppelglaze till fläskfilé

Väldigt god glaze som är somrig och fin.

Leilas tips!
Glaze är tjockare och sötare än marinad. Eftersom honungen i marinaden gör att det grillade lätt bränns passar glaze bäst till mat med kort grilltid. Genom att lägga med två små kvistar äppelträd (som legat i blöt några timmar) bland kolen, får man en lätt äppelrökt ton på köttet. Glazen passar perfekt till

helgrillad fläskfilé

.

14 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl äppelmos
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl ketchup
  • 2 st klyftor vitlök
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 3 msk flytande honung

Gör så här

  1. Blanda samman äppelmos, soja och ketchup i en skål. Riv ner vitlök och smaksätt med nystötta fänkålsfrön och honung.
  2. Pensla glazen över filéerna. Det blir lite glaze över att pensla på under grillningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept