Gravlaxsås med espresso

Gravlaxsås med espresso
Foto: TV4

Leilas gravlaxsås görs på helt fräscha råvaror och smakar därför underbart till lax eller sill. Espresson gör att den får en mustigare och tyngre ton.

Leilas tips! Lägg en fuktig duk eller trasa under skålen så står den stadigt när du skall vispa i oljan.

11 mars 2009
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl svensk senap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 dl neutral matolja
  • 2 msk kall espresso
  • 1 knippe färsk skuren dill

Gör så här

  1. Vispa samman senap, rödvinsvinäger, strösocker, flingsalt och svartpeppar.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaksätt med kall espresso.
  3. Vänd ner färsk skuren dill precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept