Sweet potato pie

Sweet potato pie
Foto: Wolfgan Kleinschmidt

Du behöver

  • 0,5 sats mördeg (se grundrecept)

Fyllning

  • 1 st sötpotatis, ca 500 g
  • 100 g Philadelphiaost
  • 0,5 dl ljust muskovadosocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk majsstärkelse (maizena)
  • 3 st ekologiska ägg
  • 2 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Gör mördegen enligt grundreceptet.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform med räfflad kant.
  4. Skala och tärna sötpotatisen.
  5. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  6. Häll bort vattnet och mixa potatisen till en slät puré. Det behövs cirka 3 dl sötpotatispuré.
  7. Låt den svalna.
  8. Vispa philadelphiaost, muskovado- och strösocker krämigt.
  9. Tillsätt sötpotatispurén, vaniljsocker, ingefära, muskotnöt, salt och majsstärkelse. Vispa tills smeten är helt slät.
  10. Rör försiktigt ner ett ägg i taget.
  11. Ha till sist i vispgrädden.
  12. Häll smeten över mördegsbotten och grädda pajen i nedre delen av ugnen, i cirka 30 minuter, tills den är gyllene.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept