Leilas juliga frukt- och nötkaka

Leilas juliga frukt- och nötkaka
Foto: TV4

Du behöver

  • 3 st ekologiska ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 msk brödkryddor
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret med kryddorna och rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
  4. Hacka valnötterna och aprikoserna i bitar.
  5. Blanda dem samt pistagenötter och tranbär med de torra ingredienserna och vänd samman med äggsmeten.
  6. Smörj och bröa en sockerkaksform. Fyll med smeten.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  8. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller på ett galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept