Leilas Italienska ostkaka

Leilas Italienska ostkaka
Foto: TV4
Från Leila bakar

Den klassiska ostkakan får här sällskap av Ricottaost och citrusskal.

Knäck alltid upp äggen i en skål innan du häller dem i smeten. På så vis är du säker på att det inte kommer med några skal!

17 december 2008
Visa mer
1h

Du behöver

  • 150 g mjukt smör
  • 300 g mandelmassa
  • 6 st ekologiska ägg
  • 250 g ricottaost
  • 1 st citron eller apelsin (valfritt)
  • 1 st bittermandel
  • 0,5 dl vetemjöl
  • smör till plåten
  • mandelspån till formen
  • florsocker till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen (eller apelsinen) noga, torka och riv av skalet försiktigt.
  2. Vispa smör och mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  3. Rör i Ricottaost och rivet citrus/apelsinskal. Riv även över bittermandel.
  4. Rör till sist i mjölet för hand.
  5. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten.
  6. Fyll smeten i formen och grädda kakan, i cirka 25-30 minuter. Prova med en sticka.
  7. Knäck alltid upp äggen i en skäl innan du häller dem i smeten. På så vis är du säker på att det inte kommer med några skal!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept