Mormors citron- och vallmoskorpor

Mormors citron- och vallmoskorpor
Foto: TV4
Från Leila bakar

Mormors underbara klassiker är oslagbara till rabarberkräm och vaniljglass. Dessutom håller de länge i skafferiet.

12 maj 2010
Visa mer

Du behöver

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 citroner, rivet skal av
  • 2 ekologiska ägg
  • 1 dl hel sötmandel
  • 1 bittermandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl blå vallmofrö

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad urskrapad vaniljstång och citronskal krämigt.
  3. Rör ner ett ägg i taget.
  4. Hacka sötmandeln väldigt grovt och riv bittermandeln.
  5. Blanda all mandel med vetemjöl, bakpulver och vallmofrön och vänd försiktigt ner det i smeten.
  6. Forma degen till 2 avlånga rullar på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  8. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  9. Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  10. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills de är helt torra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept