Banana chocolate muffins

35 min
Från Leila bakar

Muffins med smak av banan och choklad.

Receptet är beräknat för 8 stycken stora eller 12 stycken små muffins.

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

10 februari 2010
Visa mer
35 min

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st citron, skalet
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao av god kvalitet
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 st bananer
  • 200 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt separat, rör ner i smeten.
  3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skiva bananerna och hacka chokladen grovt.
  4. Varva banan och hackad choklad med smeten i muffinsformar, spara några bitar choklad att lägga på toppen av varje muffins.
  5. Fyll formarna till 2/3 och toppa med en chokladbit.
  6. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept