Pana con Chocolate - choklad och olivcrostini med flingsalt

Pana con Chocolate - choklad och olivcrostini med flingsalt
Foto: TV4
Från Leilas mat

Härliga crostinis som är toppen när man vill ha lite smått och gott till efterrätt.

16 september 2008
Visa mer
6

Du behöver

  • 200 g mörk choklad 70%
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2,5 msk honung
  • 1 krm Red hot chili pepper (chiliflakes på kryddburk)
  • 1 msk smör
  • 0,5 smal baguette
  • 2 msk smör
  • olivolja, extra virgine
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva baguetten i tunna skivor och pensla dem med smält smör och olja, salta försiktigt med flingsalt.
  3. Rosta dem gyllene i ugnen och låt de svalna.
  4. Finhacka chokladen i en hushålls mixer.
  5. Koka upp grädde, honung.
  6. Häll grädden över chokladen under mixning, tillsätt smöret och chili och mixa precis så att det går ihop.
  7. Lägg en klick chokladtryffel på varje brödskiva, rigla över lite extra olivolja och toppa med flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept