Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar

4h 20 min
Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar
Foto: TV4
Från Leilas mat

Detta recept är en yoghurt-semi-freddo som är en italiensk uppfinning. Ett toppensätt att göra glass på om man inte har någon glassmaskin hemma. Dekorera med pistagenötter och massor av färska jordgubbar.

17 juli 2008
Visa mer
4h 20 min

Du behöver

  • 250 g vit choklad
  • 4 st ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl tjock grekisk yoghurt
  • 1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
  • 1 l färska jordgubbar till servering

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  3. Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
  4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
  5. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
  6. Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
  7. Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
  8. Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept