Coleslaw

coleslaw
Foto: TV4

Coleslaw är bra lunchsallad som är väldigt enkel att göra själv.

Leilas tips! Spetskål är lite spädare än vitkål men går självklart bra att ersätta med vitkål också.

9 mars 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 0,4 huvud spetskål
  • 2 st morötter
  • 1 msk kumminfrö
  • 4 dl majonnäs
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 droppar tabasco

Gör så här

  1. Strimla spetskålen fint och doppa den hastigt i kokande saltat vatten.
  2. Häll av och låt kålen rinna av ordentligt i ett durkslag innan du noggrant kramar/pressar ur allt vatten, så att kålen är helt torr. Man kan även torka den i en ren kökshandduk. Detta för att inte cole slawern ska bli rinnig.
  3. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn och blanda med kålen i en skål. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och häll dem över grönsakerna.
  4. Rör ner majonnäs, salta och peppra. Smaksätt med riven vitlök och tabasco.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept