Layered chocolate cake

Layered chocolate cake
Foto: TV4

Du behöver

Kaka

  • 6 st ekologiska ägg
  • 5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 msk pepparkakskryddor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rårörda lingon
  • 2 dl filmjölk
  • smör till formen

Nutella frosting

  • 1,5 dl nutella
  • 8 dl florsocker
  • 1,5 dl kakao av god kvalitet
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 300 g Philadelphiaost
  • 2 st ekologiska apelsiner, rivet skal
  • 2 msk espressokaffe
  • Cocktailbär till garnering

Gör så här

  1. Kaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret och blanda det med äggsmeten.
  4. Sikta ner vetemjöl, bakpulver, salt, pepparkakskrydda och vaniljsocker i smeten och vänd försiktigt samman smeten.
  5. Vänd till sist ner lingon och filmjölk.
  6. Smörj 3 stycken springformar i teflon med löstagbar kant.
  7. Grädda bottnarna i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga, men var försiktig så att inte kakorna gräddas för länge och blir torra.
  8. Stjälp upp dem upp-och-ned på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
  9. Nutella frosting
    Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker, philadelphiaost och rivet apelsinskal. Tillsätt kaffe och rör frostingen riktigt krämig.
  10. Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred på ett lager av frostingen.
  11. Lägg på nästa botten och tryck till lite så att den sitter fast ordentligt.
  12. Bred på ett lager frosting även på denna botten.
  13. Lägg på den tredje bottnen och bred ett lager med frosting ovanpå samt runt kanten av tårtan.
  14. Garnera med röda cocktailbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept