Sticky lemon chicken wings

Sticky lemon chicken wings
Foto: TV4

Grilla kyckling! Kycklingvingarna blir underbart goda tillsammans med denna asiatiska marinad med lime, citrongräs och ingefära.

Leilas tips! Genom att riva vitlök fördelas smaken allra bäst.
Ju längre du marinerar desto mer smak får du på maten.

9 mars 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg kycklingvingar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tum stor bit färsk ingefära
  • 3 st citrongräs
  • 2 citroner rivet skal
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Riv vitlök och ingefära i en skål.
  2. Krossa citrongräset genom att banka gräsen med skaftet på en kniv (då får man fram de aromatiska oljorna som finns i kryddan). Strimla stråna längs med och finhacka det sedan. Släng de ”träiga” topparna. Lägg citrongräshacket i skålen.
  3. Tillsätt rivet citronskal, tomatpuré, soja, muskovadosocker och sesamolja, blanda.
  4. Marinera kycklingvingarna (med fördel över natten).
  5. Kör dem i röken eller grilla dem direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept