Leilas passionspannacotta med ingefärsrörda hallon

Leilas passionspannacotta med ingefärsrörda hallon
Foto: Tv4

Leilas recept på pannacotta med frisk smak av passionsfrukt, hallon och ingefära.

Om du använder färsk passionsfrukt vilket är lättast att få ta på så skrapar man helt enkelt ur kärnorna och pressar ur vätskan genom en finmaskig sil.

Se fler recept från

Leilas söta jul


21 december 2011
Visa mer
4

Du behöver

Pannacotta

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl passionspuré (alt. saft från cirka 20 stora passionsfrukter, 2 dl råsaft)

Ingefärsrörda hallon

  • 250 g frysta hallon
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Pannacotta med passionsfrukt
    Koka upp grädde och strösocker.
  2. Blötlägg gelatin i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Ta upp gelatinet ur vattnet och krama ur överflödig vätska.
  4. Tillsätt gelatinet i den varma grädden och rör ut.
  5. Häll i passionspuré i grädden och blanda försiktigt.
  6. Sila smeten och häll upp i formar. Ställ i kyl.
  7. Ingefärsrörda hallon
    Rör försiktigt samman tinade hallon med strösocker och ingefära.
  8. Servera ingefärsrörda hallon ovanpå pannacottan
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept