Rosa maränghjärtan

Rosa maränghjärtan
Foto: TV4
Från Leila bakar

Jag fick idén till att färga maränger från ett konditori i Barcelona. Där hade de färgat marängerna i massor av roliga pastellfärger. Dessa klassiker kan man variera med olika smaker. Det är till exempel väldigt gott att blanda i rostat mandelspån i marängen. /Leila Lindholm

Receptet ger 40–50 små hjärtan.

När man gör maränger, se till att det inte smiter med en bit äggula ner i bunken. Äggulan är nämligen fet, och med fett i smeten blir det inga maränger.

Dessutom är det väldigt viktigt att arbeta med torra och rena redskap. Speciellt bunken.

Vad gör jag med alla äggulor som blir över? Här är ett par tips:

Leilas bröllopstårta


Lemon curd


Trifle med saffranssabaglione med färska fikon och bär


27 maj 2010
Visa mer

Du behöver

  • 4 st ekologiska äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 msk färsk citronsaft
  • Några droppar röd karamellfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
  3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten), vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat.
  5. Vispa ner ca 10 droppar röd karamellfärg och blanda tills färgen är jämn.
  6. Spritsa ut marängen till små hjärtan på en plåt med bakplåtspapper. Dra två strängar som får mötas och bilda ett litet hjärta.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept