New York cheesecake, Leilas recept

ca 1 h + 6 h
7 - 10
New York cheesecake, Leilas recept
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Leila bakar

Leilas recept på New York cheesecake, en otroligt saftig cheesecake med blåbär och vit choklad som känns riktigt lyxig.

Se Leila baka New York cheesecake i videoklippet ovan
När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.


21 oktober 2010
Visa mer
ca 1 h + 6 h
7 - 10

Du behöver

New York cheesecake

  • 150 g osaltat smör
  • 300 g digestivekex
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl maizena (majsstärkelse)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 600 g färskost
  • 2,5 dl kesella 10%
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
  • 1 dl frysta blåbär

Gör så här

  1. New York cheesecake med blåbär
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
  2. Krossa digestivekex i mixer och rör i det smälta smöret.
  3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
  4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
  5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
  6. Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten.
  7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda din cheesecake i 30 minuter. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
  8. Låt din cheesecake stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept