Leilas rabarbersaft

rabarbersaft
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Leila bakar

En god rabarbersaft är det perfekta sättet att enkelt ta tillvara på rabarbern. Smakar mums till fikat!

Receptet ger cirka 3 liter rabarbersaft.

Spädes efter smak, cirka 1x1.

15 december 2015
Visa mer
1h 25 m
3 liter
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 kg rabarber
  • 1,5 l vatten
  • 4,5 dl strösocker
  • 1 st citron, saften

Gör så här

  1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
  2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
  3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller Se fler

Fler goda recept