Leilas goda kladdkaksmuffins

Leilas goda kladdkaksmuffins
Foto: TV4

Du behöver

Leilas kladdkaksmuffins

  • 2 st ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao av god kvalitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Vispgrädde och färska bär till servering

Gör så här

  1. Leilas kladdkaksmuffins
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
  8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept