Leilas filmjölkslimpa

Leilas filmjölkslimpa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1h

Du behöver

  • 4,5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2,5 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
  5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept