Leilas blåbärsmuffins

35 min
10 - 12 stycken
Leilas blåbärsmuffins
Foto: Fredrik Sandin Carlson
35 min
10 - 12 stycken

Du behöver

Blåbärsmuffins

  • 100 g smör
  • 2 ekologiska ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ekologisk mjölk 3%
  • 1 st citron, skalet
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 200 g frysta blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins (i vanlig ugn kan du höja temperaturen med 20- 25 grader).
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva muffinssmeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
  4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små muffins.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept