Leilas banankaka

Leila Lindholm 2 mars 2012
Leilas banankaka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Leila bakar
Barnkalas Mjuka kakor Fika

Banankaka är perfekt att baka när man har prickiga bananer över i fruktskålen! Här är Leilas recept på banankaka med valnötter, kanel och ingefära.

2 mars 2012
Visa mer
40 min
1 kaka
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Leilas banankaka

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 150 g smör, mjukt
  • 3 st mogna bananer
  • 2 st ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 50 g valnötter
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här

  1. Leilas banankaka
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
  3. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
  6. Gräddas mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept