Texmex-våfflor med avokadosallad

Texmex-våfflor med avokadosallad
Foto: Ulrika Ekblom

Du behöver

  • 100 g smält smör
  • 2 dl standardmjölk eller gräddmjölk
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl iskallt vatten

Topping

  • 2 st avokado
  • 1 st rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 1 st lime
  • 1 burk tomatsalsa
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 2 dl gräddfil
  • Flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop det avsvalnade smöret, mjölken och äggen.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i mjölkblandningen. Tillsätt vattnet och rör till en slät smet.
  3. Hetta upp våffeljärnet och pensla med smält smör innan du gräddar den första våfflan. Häll i lite smet åt gången och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på bakgaller.
  4. Skala och klyfta avokadorna, strimla rödlöken och hacka koriandern. Blanda det i en skål och pressa över lite lime, salta och peppra.
  5. Bjud våfflorna med avokadosalladen samt salsa, riven ost och gräddfil att toppa med. Salta och peppra
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept