Saltbakad lax med yoghurtsås

30 min
4
Saltbakad lax med yoghurtsås
Foto: Ulrika Ekblom
Från Le Parfait

Laxen får fin sälta och konsistens av saltet. Servera med en fräsch yoghurtsås, kokt potatis och grönsallad.

20 februari 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 st laxsida med skinnet kvar (ca 1 kg)
  • 1 kg grovt salt

Yoghurtsås

  • 2 dl tjock yoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 5 st sardellfiléer
  • 3 msk kapris
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 msk citronskal, rivet

Till servering

  • citronskivor
  • kokt potatis
  • grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strö ut saltet på en bakplåtpappersklädd plåt. Lägg laxen ovanpå saltet med skinnsidan uppåt.
  3. Stek i ugnen i cirka 25 minuter.
  4. Yoghurtsås
    Blanda yoghurt och majonnäs.
  5. Tillsätt rivna vitlöksklyftor, hackade sardeller, kapris, persilja och citronskal. Rör ihop till en sås.
  6. Dekorera laxen med citronskivor innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept